Star Wars

I en galax långt, långt borta slåss de onda mot de goda. Imperiet slåss mot rebellerna. Sju filmer har spelats in, alla med samma tema om ont mot gott, kärlek och hat. 1977 släpptes den första filmen om en galax där totalt inbördeskrig råder. Fokus ligger på att bekämpa det onda imperiet och rymdstationen Dödsstjärnan. Filmen blev snabbt ett kultfenomen och fansen blev många. Fler filmer följde upp och 1999 var det Sveriges tur att vara en del av det stora rymdeposet då den svenska skådespelaren Pernilla August spelade rollen som Anakin Skywalkers mamma i filmen Star Wars: det mörka hotet.

Dags för svensk insats igen

Krigföring i rymden blir på nytt aktuellt i Sverige denna vinter då svensk gör roll i nya star wars. Det är Fares Fares, känd från Kopps som polisen Jacob och smågangstern Mahmoud i de två första Snabba Cash- filmerna. Nyligen kunde man se hans ansikte skymta förbi på trailern till Star Wars: Rouge One som går upp på duken den 14 december i år. Svensk media har försökt att nå Fares för kommentarer kring sin roll men hans agent har svarat med att allt är mycket hemligt och restriktivt och Fares får inte avslöja någonting. I trailern kan man se Fares ståtliga figur delta i ett möte med en rebellallians.

Innan allt började

Star Wars: Rouge One kommer att utspela sig tiden före den första filmen. En grupp rebeller bildar en klan och försöker komma över ritningarna på rymdimperiets stora vapen som de ännu ej tillverkat: Dödsstjärnan. Rymdstationen som har en avgörande och betydande roll i filmeposet. Vill man fräscha upp minnet lite eller låta sig invigas i den gigantiska värld med lasersvärd och rymdskepp på rekommenderar Aftonbladet att man köper deras Star Wars- special. På 136 sidor har tidningen samlat allt som hänt från att den första filmen släpptes 1977. Där finns intervjuer, utvärderingar och allt om den nya Star Wars- filmen.